dijous, 27 de febrer del 2014

Com acolxar en línea recta amb la màquina de cosir

Hola!!

A l'anterior entrada us vaig fer cinc cèntims de com funciona i quines possibilitats hi ha d'acolxat a màquina i ara intentaré explicar-vos el que crec és el més senzill: l'acolxat en línea recta.

Tot i que és una mica de sentit comú, no va malament seguir quatre guies que faràn que el vostre acolxat sigui perfecte!!

Comencem doncs. En una peça acolxada sempre tenim 3 peces: la part frontal, la boata i el folre, d'això se li'n diu sandwitch, perquè fem una mena d'entrepà amb la tela frontal, la boata i el folre.

Dit això, el primer pas serà tallar la tela frontal, la dels dibuixets. En aquest cas anem a acolxar amb formes romboides, així que farem una linea que ens servirà de guia de cantonada a cantonada de la tela:





Ara toca montar el sandwich. Sempre deixeu un bon marge de boata i de folre al voltant, perquè quan s'acolxa s'arronsa i per tallar sempre estem a temps!!


I ara ens anem a la màquina de cosir. Comencem a acolxar sempre des del centre de la tela cap als costats, amb molta paciència que no s'arronsi la tela i quedi ben lliseta.

Acolxarem tota una banda de la tela del centre cap a l'exterior, i després l'altre meitat igual, del centre a l'exterior. La primera linea serà la que hem pintat, la resta de líneas seràn paralel·les a aquesta. Podeu fer-ho a ull si no és massa ample, o ajudar-vos de la guia que de ben segur té la vostra màquina de cosir. Heu de fer que la part dreta que toca la tela, vagi per la darrera linea que heu cosit, d'aquesta manera la que esteu cosint ara serà totalment paral·lela. Fàcil, oi?


En aquest punt, heu de tenir quelcom així:


Ara que ja hem acolxat mitja part, anem a l'altre mitja, de dintre cap a fora sempre i ara tenim:


Doncs ara toca fer el mateix, però en el sentit contrari, fins ara hem acolxat d'esquerra a dreta, doncs ara de dreta a esquerra. Mitja part d'una vegada, mitja de l'altre i sempre del centre cap als costats. Eh que és fàcil?


I ja ho tenim!! Ara només manca retallar tota la boata i el folre que han sobrat i.... tachaaaan!!


Espero que us hagi sigut d'ajuda, sinó... pregunteu-me!!








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada