dimecres, 28 de maig de 2014

Les modernes antigues labors

Hola!!

Com aj sabeu no fa gaire vaig estar de visita a Granada. El barri del Sacromonte és famós per les seves casses cova, coves foradades a la muntanya i habilitades per a viure. Un lloc molt curiós que no us podeu perdre si mai aneu per allà.

Hi ha un museu etnològic on podeu veure com es vivia i, de fet, com es viu perquè encara hi ha gent que les habita. Al museu tenien una mostra de telars, llanes i labors que servien per a decorar les casses i abrigar els seus habitants.

Això hem va fer reflexionar. Aquest boom que vivim de les labors, és una herència ben antiga que abans es feia per necessitat, no per hobby. Les dones d'abans havien de fer tot el procés, des d'esquilar les ovelles, cardar la llana, fer els cabdells i, finalment, teixir-los. I tot aquest procés culminava en peces úniques, realment amb un valor incalculable. Hores i hores de feina per a crear mantes, coixins, jaquetes...

Per això hem de valorar tot allò que està fet a mà, per la dedicació que hi ha al darrera, per l'autenticitat de la peça, la exclusivitat de la peça, per l'amor que es posa en ella durant el procés...

Us deixo unes quantes fotos de tot el que vaig poder veure, espero que us serveixi per a fer una pensada!!Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada